Zorgvoorziening Merlijn ontvangt felicitatie van VVD Lingewaard

Zorgvoorziening Merlijn bestaat vijf jaar! De nog zo jonge zorgvoorziening die het erg goed doet en kreeg daarvoor ook niet van de minste een felicitatie. De Minister van Medische Zorg, Tamara van Ark, had in een videoboodschap de zorginstelling gefeliciteerd. VVD-raadslid Tiny en wethouder Helga zijn nu ook langs geweest, want wie nou eenmaal jarig is, verdient een taart.

ZORG EN ZORGEN VOOR ELKAAR

De VVD wil dat iedere Nederlander kan rekenen op de zorg die hij of zij nodig heeft. Nu én in de toekomst. De afgelopen jaren zijn er landelijk maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze voortreffelijke zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen. In Lingewaard zetten we daar ook flinke stappen in.

Daarom is de VVD ook blij met de nieuwe wooncoach voor de 65-plussers in onze gemeente. Door goede voorlichting en het aanreiken van preventieve maatregelen kunnen we hiermee ook in de toekomst de zorgkosten voor ouderen in de hand houden. Zo lang mogelijk makkelijk en veilig in je eigen huis, dorp of omgeving kunnen blijven wonen, dat is wat we allemaal toch graag willen?

In Doornenburg hebben we al vijf jaar de fantastische zorgvoorziening Merlijn voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

In 2018 heeft Helga Witjes (onze wethouder), samen met Tamara van Ark (toen staatssecretaris Sociale Zaken) de Lingewaardse VVD-zorgprijs aan Ellie en Hans van den Brink (eigenaar) uitgereikt.  Nu drie jaar later heeft Tamara van Ark als Minister van Medische Zorg haar felicitaties middels een kort filmpje overgebracht. Wij verrasten hen met een heerlijke taart.

Wij hopen volgend jaar de VVD Zorgprijs weer uit te kunnen reiken aan een mooi Zorg initiatief. En heeft u een goed idee schroom dan niet ons te informeren.

Tiny Peters