Brand gemeentehuis 1 week later

Naar aanleiding van de aanslag op ons gemeentehuis in de nacht van dinsdag op woensdag 22 augustus is er brand geweest. Een van de vragen is hoe de zaken er nu voor staan. Naar huidige verwachting kan het gemeentehuis in Bemmel pas op zijn vroegst over zes maanden weer gebruikt worden. Dat zou eind februari 2019 betekenen.

Link naar website gemeente met actuele informatie


Korte samenvatting actuele situatie:

In de nacht van dinsdag op woensdag 22 augustus is er brand geweest in het gemeentehuis. Een veel gehoorde vraag is: hoe staat het er nu voor?


Naar huidige verwachting kan het gemeentehuis in Bemmel pas op zijn vroegst over zes maanden weer gebruikt worden. Dat zou eind februari 2019 betekenen.


Uiteraard is de gemeente druk doende om de dienstverlening acceptabel te houden.


Geen toegang tot het gemeentehuis

Het gemeentehuis is niet te betreden. Zoals uit de bij dit artikel gevoegde foto blijkt is ons gemeentehuis verre van operationeel.


Dienstverlening

In Kasteel De Kinkelenburg (Kinkelenburglaan 6, Bemmel) is een tijdelijke (rolstoeltoegankelijke) voorziening voor de dienstverlening opgezet. Hier kunt u de komende periode terecht voor onder andere aanvraag rijbewijs, paspoort, aangifte geboorte/overlijden.etc.

Het Kasteel De Kinkelenburg is geopend op:

Maandag van 08.30 tot 20.00 uur

Dinsdag van 08.30 tot 17.00 uur

Woensdag van 08.30 tot 17.00 uur

Donderdag van 08.30 tot 17.00 uur

Vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Ook digitale aanvragen en meldingen zijn mogelijk. 


Telefonische bereikbaarheid gemeente:

Het gemeentehuis is onder het reguliere nummer 026-3260111 bereikbaar. Dit nummer belt u ook voor het maken van een afspraak met het WMO-loket. 


 

Tijdelijke werkplekken > 6 maanden

Er wordt gewerkt aan de plaatsing van noodgebouwen en tijdelijke units op het Kinkelplein. De huidige verwachting is dat begin september de eerste units kunnen worden geleverd. 

  

WEL Verzekering 

In de media werd gemeld dat voor de tijdelijke huisvesting aan de raad een voorstel zou worden gedaan om budget vrij te maken. Lingewaard zou hier niet voor verzekerd zijn. Dit bericht is onjuist; de gemeente is ook verzekerd voor de tijdelijke huisvesting. De raad ontvangt hierover dus geen voorstel. 

 

Meer nieuws op andere websites, kijk ook naar ons eerdere artikel met links naar diverse media:

Auto rijdt gemeentehuis in