Ergernis in Bemmel over 'dichtgeplakte' gevel van supermarkt Lidl

BEMMEL - De nieuwbouw van supermarkt Lidl oogst alom bewondering in Bemmel. Maar dat geldt niet voor de dichteplakte ruiten met reclame erop. Herman Arts bijvoorbeeld, ergert zich aan de doodse, kille aanblik die dit volgens hem oplevert. De VVD-er is trouw volger van de welstandscommissie en weet dat die instantie daarvoor heeft gewaarschuwd.

© Foto De Gelderlander

BEMMEL - De nieuwbouw van supermarkt Lidl oogst alom bewondering in Bemmel. Maar dat geldt niet voor de dichteplakte ruiten met reclame erop.


Herman Arts bijvoorbeeld, ergert zich aan de doodse, kille aanblik die dit volgens hem oplevert. De VVD-er is trouw volger van de welstandscommissie en weet dat die instantie daarvoor heeft gewaarschuwd. 

Voor een 'vriendelijker beleving' zou de Lidl een voorbeeld moeten nemen aan de Albert Heijn in de buurt. Die heeft niet alles dichtgeplakt. Bij Arts gaan de gedachten ook terug naar 2014 toen de eveneens vlakbij gelegen Kruidvat reclame van de ruiten moest halen na een klacht.

Tijdelijk

Lidl zegt dat sprake is van een tijdelijke situatie waarvoor vergunning is verleend. Medio juli is de verbouwing klaar en gaat de winkel open. 

De gemeente Lingewaard zegt dat een vergunning is afgeleverd voor de situatie na de opening. Voor de huidige reclame is geen vergunning verleend. Bekeken wordt of Lidl alsnog een aanvraag moet doen. De situatie bij Kruidvat zou anders zijn omdat daar destijds alle ramen permanent waren afgeplakt.

Zie link van Gelderlander; http://www.gelderlander.nl/lingewaard/ergernis-in-bemmel-over-dichtgeplakte-gevel-van-supermarkt-lidl~a688ac34/