Helga Witjes (Wethouder)

Helga Witjes

(wethouder VVD)

Doornenburg


h.witjes@vvdlingewaard.nl


Ik ben geboren en getogen in Doornenburg. Op mijn 18e wilde ik meer van de wereld zien en ben gaan studeren in Tilburg. Daar heb ik na mijn studie bedrijfseconomie nog zes jaar gewoond. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, en ik ben dan ook weer teruggekomen naar Doornenburg. 
Daar woon ik samen met Piet en twee katten Floor en Daisy.


Ik ben sinds vier jaar wethouder voor de VVD in Lingewaard. Dit is ontzettend leuk werk. Je bent niet alleen druk om ervoor te zorgen dat we zorgvuldig omgaan met het belastinggeld dat u betaalt, maar daarnaast ontmoet je ook ontzettend veel bevlogen mensen. In alle kernen zijn mensen die zich erg betrokken voelen bij hun woonomgeving en allerlei ideeën hebben, zoals het opknappen van een appelbongerd, het oprichten van een kleinschalige zorgvoorziening, het inrichten van een nieuwe speelplaats of een kinderboerderij.
Ik ben er heel trots op dat ik deze mensen heb mogen ondersteunen en dat er concrete resultaten zijn. 
Daar wil ik graag mee doorgaan. Ook de dorps-/wijkplannen die inwoners in Doornenburg, Haalderen en de Zilverkamp in Huissen hebben gemaakt spreken tot de verbeelding.
Ik vind het 
namelijk erg belangrijk dat inwoners meer ruimte krijgen om zaken te realiseren en dat de gemeente daar ondersteunend in is. De inwoners weten immers het beste wat nodig is in hun woonomgeving.Naast het ‘reguliere werk’ zijn er ook altijd leuke bijeenkomsten waar je als wethouder bij bent. Voorlezen bij kinderopvang en scholen, bijwonen van prachtige concerten van de vele verenigingen die Lingewaard rijk is, het samen eten en gezellig bij praten met ouderen of de vele openingen die ik heb mogen doen (oa de Providentia, Fort Pannerden, Ontmoetingscentrum Doornenburg, Ontvangst Rutger Hauer, verschillende Integrale Kindcentra).

Ik heb niet zoveel vrije tijd, maar als ik die heb dan ga ik graag reizen of een hapje eten in een van de vele mooie restaurants die Lingewaard rijk is. Daarnaast hou ik ook van veel gezelligheid, dit varieert van lid van een koor tot het vieren van zowel de Doornenburgse als de Gendtse kermis. Deze kermissen sla ik niet over!


VVD Lingewaard heeft een uitgebreid verkiezingsprogramma geschreven waarop u ons de komende 4 jaar aan kunt aanspreken. Dit programma vind je hier -> https://lingewaard.vvd.nl/standpunten/4172/vvd-lingewaard-verkiezingsprogramma