Cas Revenberg

Wie ben ik?

Mijn naam is Cas Revenberg. Ik ben kandidaat-raadslid en sta op plaats zeven op de kieslijst bij VVD Lingewaard. Met achttien jaar ben ik de jongste kandidaat op onze lijst. Op ongeveer het eerste jaar van mijn leven na woon ik al in Bemmel. Momenteel studeer ik bestuurskunde aan de RU in Nijmegen. In mijn vrije tijd voetbal ik bij SC Bemmel en ik ben secretaris van de jongerenraad van Lingewaard. Ik luister ook graag naar muziek, naar de klassiekers van onder andere Cash, Sinatra en Presley.

 

Waarom VVD Lingewaard?

De VVD staat voor individuele vrijheid. Vrijheid om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt. Hierbij moet de overheid jou zo min mogelijk in de weg zitten; de overheidsinvloed is zo klein mogelijk. Daarnaast vinden wij dat júíst de inwoners de gemeente maken en niet de gemeenteraad. Daarom zijn wij blij met de vele inwonersinitiatieven die er de afgelopen jaren zijn gekomen! 


“Jongeren zijn veruit ondervertegenwoordigd in onze gemeente.”


Wat betekent Lingewaard voor jou?

Lingewaard is voor mij een rustige gemeente met unieke kernen. Iedere kern is eigen met onderlinge strijd (denk aan de derby’s bij de voetbal), maar samen zijn we wel één gemeente. Dat maakt Lingewaard bijzonder! Gelegen dichtbij de stad en omgeven door natuur ligt Lingewaard op een prachtige locatie. De rust en de drukte zijn dus altijd in de buurt.

 

Speerpunten?

Jongeren zijn veruit ondervertegenwoordigd in onze gemeenteraad. Met geen één raadslid die jonger is dan 28 jaar is er een erg scheve verhouding. Daar wil ik verandering in brengen. Als gemeenteraadslid zal ik elk onderwerp vanuit het perspectief en het belang van de jongeren benaderen. Denk hierbij aan werkgelegenheid of wonen voor jongeren. Het is tevens de generatie waar wij alles uiteindelijk voor doen. 

 

Al met al wil ik in deze prachtige gemeente jongeren een stem geven!