Patty Lentjes

Wie ben je?

Ik ben Patty Lentjes, dochter van twee rasechte Huessenaren. Standaard krijg ik dan ook altijd de vraag: ‘Van wie buj gij er in?’ Ik hoef dan maar ‘van de Buel’ te zeggen en men weet mij vervolgens nog meer over mijn familiegeschiedenis te vertellen dan ik zelf wist.

Ik woon nog steeds in Huissen, samen met mijn drie volwassen kinderen. In het dagelijks leven werk ik in het gevangeniswezen, probeer ik wat te sporten en ben politiek actief als PA-Lid. Ik kan slecht tegen onrecht en dierenleed. Dat is dan ook de reden dat ik al jaren vegetariër ben.

En nu kandidaat-raadslid. Ik sta op de 5e plek voor de komende verkiezingen en daar ben ik best trots op.


Waarom VVD Lingewaard?

We zijn van verschillende pluimage maar allen echte Lingewaarders, met kennis en ervaring van onze eigen kernen. Dat maakt dat we oog hebben voor wat Lingewaard echt nodig heeft, zonder afbreuk te doen aan de identiteit van de individuele kern.


Wat betekent Lingewaard voor jou?

Mijn vrienden en familie wonen verspreid over Lingewaard. Mijn sociale contacten en -activiteiten vinden dan ook vaak plaats binnen onze veelzijdige- en bruisende gemeente.

In Lingewaard is het fijn wonen en werken. Hier groeten we elkaar op straat en voel je je als nieuwe inwoner direct welkom en opgenomen in de gemeenschap.


Speerpunten?

‘Leefbaarheid in de breedste zin van het woord’. Maar de focus zal voor mij voornamelijk liggen op het sociaal-maatschappelijke domein. Hebben we voldoende aanbod in huisartsen, woningen, scholen, culturele activiteiten, psychosociale hulpverlening etc. etc.? En hoe is het met de kwaliteit hiervan? Ik wil dat wij als Lingewaarders een keuze hebben en zal mij daar ook graag voor inzetten.