Nick Hubers

Wie ben je?

Ik ben Nick Hubers, 31 jaar en woon in Huissen waar ik ook ben opgegroeid. In mijn studietijd en daarna heb ik ook acht jaar in het centrum van Bemmel gewoond. Je zou kunnen stellen dat ik een ‘echte Lingewaarder’ ben. In het dagelijks leven ben ik belastingadviseur en ik ben actief in het verenigingsleven. Zo ben ik al vijftien jaar leider bij de Verkennerij en vanaf de oprichting betrokken geweest bij Stichting Zandse Kerk. Ik wandel graag in de polder met mijn Jack Russel (Siem) en als het even kan ben ik op het water te vinden waar ik al van jongs af aan een passie heb voor zeilen. Daarnaast was ik vanaf 2010 raadslid in de gemeente Lingewaard en sinds kort wethouder.

 

Waarom VVD Lingewaard?

De liberale waarden van de VVD spreken mij het meest aan, vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Iedereen moet vrij zijn om zijn en haar leven naar eigen keuze in te richten, daarbij hoort een grote eigen verantwoordelijkheid maar ook verdraagzaamheid tegenover een ander die ‘anders’ is dan jijzelf. Iedereen is anders, maar ieder mens is gelijk.

 

Wat betekent Lingewaard voor jou?

In Lingewaard is het heerlijk wonen: je hebt er de ruimte, de rust in de polders tussen de rivieren, het bourgondische leven in de centra en de twee grote steden Arnhem en Nijmegen op fietsafstand. Het Betuwse gevoel met folklore en tradities en waar je je buren nog kent en spreekt!

 

Speerpunten

Voor Lingewaard staan een paar belangrijke keuzes op stapel. Door onze geografische ligging moeten wij écht werk maken van een verbeterde verkeersinfrastructuur. Daarnaast kunt u van mij op aan dat ik mij blijf inzetten voor solide overheidsfinanciën. Juist in deze onzekere tijden – covid, hoge inflatie, energiearmoede – moet u op uw overheid kunnen rekenen!